streda 5. júna 2013

Já, padouch


Gru je padouch (slovensky zloduch, ale padouch znie lepšie), ktorý ukradol Sochu slobody, aj keď len tú z Las Vegas a teraz sa chystá ukradnúť Mesiac z oblohy. Popri tom sa mu stane, že adoptuje tri malé dievčatká.

Momentálne jedna z najmilovanejších rozprávok. Plná humoru, vďaka ktorému ju rada pozerám s chalanmi. Chlapci veľmi chcú zdielať pozeranie ich obľúbených rozprávok so mnou, no ja nie vždy mám čas (a niekedy ani chuť, keďže oni by radi pozerali rovnaké filmy stále dookola). Ale na padoucha sa nechám nahovoriť rada. Dokonca som už pri ňom žehlila, a to skoro vôbec nežehlím. Takže u mně dobrý. 

Najobľúbenejšia scéna z večerného čítania:
"Teda to je literatura. Konec. Hurá. Dobrou."


Obľúbená scéna s teplákovkou.


Malinkého obľúbená pesnička na dobrú:
"Hájí, bélí, kozy v zélí, a kúzlátka v petrželi."

Výborný český dabing, Jiří Lábus ako Gru je lepší ako originál. V júli má prísť do kín druhý diel, takže oslávime začiatok prázdnin kinom.


film:  Já, padouch (Despicable Me)
USA, 2010
© Universal Pictures

1 komentár:

  1. Tak sme boli v kine na Padouchovi 2, hm. Sklamanie veľké. Škoda, zasa je to druhý diel, ktorý sa priživil na úspechu jednotky.
    Čudesný slovenský dabing s prízvukom, ktorého opodstatnenie som nepochopila (bohužial po Jiřím Lábusovi mám vysoko nastavenú latku).
    Presladená melodráma na miestach, kde bol predtým vtip a humor. Chvíľami trápne, ako podcenili detský zmysel pre humor. Najciteľnejšie to bolo na postave dievčatka Agnes. Veľa, veľa akcie, tej prvoplánovej, veď deti majú radi keď sa tam strieľa, bije, nadáva. Či nie?
    No škoda. Zostaneme doma verní vydarenému padouchovi numero uno.

    OdpovedaťOdstrániť